Как да използвам английски език за обработка на този текст?

Агенцията за конкуренция и защита на потребителите (ICPEN) и Глобалната мрежа потребителски призиви (GPEN) обединяват регулаторите от 142 страни и регионални платформи за мрежова сътрудничеството. ICPEN и GPEN насърчават споделянето на най-добрите практики, което осигурява защита на потребителите в глобалната среда. Българската агенция за защита на потребителите е активен участник в ICPEN и GPEN, което гарантира, че 76% от българските потребители са осведомени за своите права и могат да осъществят контрол върху търговци, които нарушават законодателството за защита на потребителите.

ICPEN и GPEN редовно събират информация от потребителите за да реагират на глобални пазарни тенденции и да се борят с незаконните практики в онлайн и офлайн средите. Около 81% от потребителите в България предприемат действия срещу незаконни практики, което указва на усилията на органите за регулация. Важно е за българските потребители да бъдат информирани за техните права и да използват наличните механизми за защита на потребителите.

Над 89% от техните жалби биват прегледани и решени, което доказва ефективната работа на органите за защита на потребителите в България. Практиките на пазара и измамите са специфични за различните сектори, затова се изисква постоянен мониторинг и бързо реагиране от органите за регулация. В този контекст, регулаторите се стремят да информират потребителите за техните права и да предприемат действия срещу злоупотреби и нелоялни практики.

За регулаторите е важно да сътрудничат с други държави и региони, за да гарантират че защитата на потребителите е на ниво в глобален мащаб.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *