AMD ще предостави значително подобрение за вашия процесор Ryzen в скоро време

“Сега всичко ще се промени”, пише разработчикът в публикация в X (бивш Twitter). Curve Shaper ще определи положително или отрицателно отместване за Curve Optimizer за различни комбинации от честота и температура. Въпреки че това не би трябвало да промени пиковата производителност – това, което виждате при максимална честота и високи температури, – то би трябвало да оптимизира производителността в целия честотен и температурен диапазон.

Това може да е от голямо значение при процесорите Ryzen 9000, особено в игрите. Curve Shaper може да оптимизира тези ситуации по начин, по който Curve Optimizer в момента не го прави. Той може също така да помогне при undervolting, като се надяваме да намали температурите, когато процесорът работи на празен ход.

AMD все още не е потвърдила появата на Curve Shaper, но скоро би трябвало да чуем повече за нея, ако това действително е функция, по която компанията работи. Процесорите Ryzen 9000 трябва да излязат на пазара в края на месеца, а AMD прави някои смели твърдения за производителността. Компанията твърди, че архитектурата Zen 5, която процесорите Ryzen 9000 използват, се отличава с 16% увеличение на броя на инструкциите за тактов час (IPC) в сравнение с предишното поколение и че осигурява до 23% увеличение на производителността в игрите в сравнение с Intel Core i9-14900K.

При последното поколение процесори видяхме, че AMD стартира на високи цени, преди бързо да намали цените на своите процесори. Този път AMD би могла да стартира с по-ниски цени още от самото начало. Видяхме, че нещо подобно се случи с функцията Application Optimization (APO) на Intel, която първоначално беше ограничена до най-новия процесор от висок клас на Intel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *