Apple можеше да стартира с истински отбор във Формула 1 с бюджета за свояят Ф1 филм.

Работата по новия филм за спорта “F1” вече е в разгара си. Филмът ще включва звезди като Брад Пит и Луис Хамилтън. Според съобщенията, бюджетът на филма вече е изчерпан, като до излизането му на екран през следващото лято се очаква още много работа. Това го прави един от най-скъпите филми, правени някога, като състезателни филми обикновено не постигат голям търговски успех.

Сюжетът на филма се фокусира върху пенсионирания пилот от Формула 1 Сони Хейс, който се завръща, за да наставлява младия състезател Джошуа Пиърс. Във филма участва и Хавиер Бардем в ролята на директор на отбора на компанията APXGP. Интересното е, че Пит е на 60 години, а Идрис – на 32. Това би приличало на това Williams да наеме Деймън Хил, за да наставлява Даниел Рикиардо.

Прогнозите показват, че най-слабият отбор Haas е спечелил 60 милиона долара от наградни фондове през 2023 година. От друга страна, вместо да вложи парите във филм, компанията щеше да получи голяма рекламна експозиция за своите марки. Вместо това, тя възнамерява да вложи стотици милиони долари във филм, който изглежда ще бъде гледан от сравнително малко хора. Съществуващите статистики показват, че нито един от филмите в списъка не е имал толкова голям бюджет, както “F1”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *