Google променя политиката си за goo.gl линковете от август

Оттогава потребителите все още имат достъп до goo.gl връзки, създадени преди спирането на генератора. Това обаче ще се промени през следващата година, тъй като Google ще закрие напълно услугата, като по този начин ще разруши кратките връзки. Вместо да пренасочва кликванията към зададените URL адреси, услугата ще връща отговор 404 при достъп от телефон, таблет или друго устройство.

На 23 август 2024 г. Както е показано на скрийншота по-горе, страницата предупреждава посетителите за предстоящото прекратяване на услугата и им позволява да я отхвърлят. Ако все още разчитате на услугата goo.gl и не искате Google да показва интерстициалната страница, можете да добавите парамара на заявката „si=1“ към връзките си. Компанията обяснява: “Имайте предвид, че междинната страница може да доведе до прекъсвания в текущия поток на вашите goo.gl връзки.

Например, ако използвате други 302 пренасочвания, интерстициалната страница може да попречи на правилното завършване на потока на пренасочване. Ако сте вградили социални метаданни в целевата си страница, интерстициалната страница вероятно ще доведе до това, че те вече няма да се показват там, където се показва първоначалната връзка. Когато Google прекрати използването на goo.gl през следващата година, ще са минали повече от шест години от генерирането на последната кратка връзка.

Този период е достатъчно дълъг, за да могат както отделните потребители, така и големите екипи да преминат към алтернативни решения.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *