Сривът на CrowdStrike засегна 8.5 млн. устройства с Windows по света

Актуализация с дефект предизвика непрекъснато рестартиране на компютрите с Windows с кодове за грешки 0x50 или 0x7E. Това породи т.нар. проблеми, а фирмите CrowdStrike и Microsoft вече предоставят насоки за възстановяване на засегнатите клиенти. Microsoft потвърди, че проблемът с актуализацията на CrowdStrike засегна 8,5 милиона устройства с Windows, което е по-малко от един процент от всички машини с Windows.

Широките икономически и обществени въздействия, отразявани в няколко критични сектора, демонстрират значението на бързото реагиране и възстановяване. Поправянето на 8,5 милиона засегнати компютри е огромна задача, а пълното възстановяване може да отнеме няколко седмици. Microsoft работи в тясно сътрудничество със CrowdStrike и други водещи доставчици на облачни услуги, включително Amazon AWS и Google Cloud, за да ускори възстановяването. CrowdStrike и Microsoft разработват мащабно решение, което ще помогне на инфраструктурата Azure на Microsoft да ускори поправката на дефектния ъпдейт на CrowdStrike.

Този инцидент подчертава необходимостта компаниите за киберсигурност като CrowdStrike да проявяват по-голяма предпазливост и старание при внедряването на актуализации в голям брой системи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *