Xiaomi представя SU7 Ultra: електрически суперавтомобил с 1500 к.с.

Xiaomi SU7 беше представен като достъпен електрически спортен автомобил, подобен на Porsche Taycan. Скоро след представянето си, автомобилът беше разпродаден с огромен интерес и имаше около 50 000 поръчки на чакащите.

Въпреки че качеството и издръжливостта му бяха обект на критика, SU7 получи положителни отзиви. Xiaomi представи нова версия на SU7, наречена “Ultra” Prototype, която предлага екстремни характеристики, отличаващи се от SU7 Max.

Новата версия разполага с максимална скорост от 350 км/ч или 217 км/ч и твърди, че двигателите могат да осигурят до 0,6G регенеративна спирачна сила или до 2,36G с физическите спирачки. Каросерията на SU7 Ultra е изцяло изработена от въглеродни влакна, което намалява теглото му, но може да добави допълнителни разходи към автомобила.

Моделът е по-широк и по-дълъг от SU7 Max и разполага с модифицирани панели на каросерията за подобрена аеродинамика и охлаждане, както и голямо крило отзад. Не е ясно каква е големината на батерията му, но версията Max разполага с 101kWh батерия CATL Qilin.

Xiaomi цели SU7 Ultra да бъде най-бързият 4-вратен модел на писта и да постави рекорд на Нюрбургринг. Предизвикателството е голямо, тъй като в момента рекордът за електрически автомобили с 4 врати държи Porsche Taycan.

Производителят на смартфони ще трябва да се справи с предизвикателството пред известния производител на автомобили, за да постигне успех.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *