18+ Рекламите изненадаха потребителите на YouTube въпреки обещанието на компанията да не ги допуска.

В миналото няколко пъти потребители забелязаха порно реклами в платформата: два пъти преди осем месеца и още веднъж по-рано този месец. Познайте какво се случва сега? Виждаме оплаквания от Reddit потребители с прякори RamanIndoria, Redditor Low_Beautiful969 и Anfz в X (по-рано известен като Twitter), но има голяма вероятност много повече хора да са видели рекламата.

Доста смущаващо е, че порнографското и другото съдържание с 18+ намеци продължава да съществува в платформата. Такива например са и многобройните коментари от ботове под различни клипове. Да, YouTube работи в гигантски мащаби.

Въпреки това като платформа, която бързо демонетизира всеки творец, който се отклони от нейните насоки за голота или злоупотреба (или каквито и да било други насоки), YouTube не се придържа към същите стандарти. Доста озадачаващо е, че подобни реклами и коментари продължават да преминават през процеса на филтриране на Google в един от основните му бизнеси, и това ни кара да преосмислим доколко платформата наистина е приятелски настроена към семействата и почтените зрители въпреки нейните твърдения и уверения.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *