Получавайте локални препоръки според местоположението си в Google Play Store скоро

Много от най-популярните приложения и игри са достъпни в световен мащаб. Въпреки това, има програми, които са достъпни само в определени региони. Това се нарича блокиране на региони. Play Store проверява в коя държава се намирате, за да ви предложи специфично за региона съдържание.

Magazin’t ne proverqva dali se namirate v opredelen grad ili dyrjava, predi da prepor’cha s’d’rqnie. Google Play mozhe da izpolzva mestopolojenieto na ustrojstvoto vi, za da prepor’cha prilojeniya, oferti i drugo mestno s’d’rqnie, koito sa podhodyashti v’v vasiya rayon. Spored dokumentaciyata na Google prilojeniyata, na koito e predostaven dost’p do priblizitelnoto mestopolojenie na ustrojstvoto, poluchavat priblizitelna ocenka na mestopolojenieto na ustrojstvoto, koyato e s tochnost do okolo 3 kvadratni kilometra. Tova nivo na tochnost na mestopolojenieto bi trqbvalo da e poveche ot dostatychno, za da mozhe Google Play da predostavi informaciya ot mestno znachenie.

Osven che shche vi pokazva promocii ili prepor’ki za prilojeniya, sv’rzan’i s konkretniya rayon, magazin’t Google Play shche izpolzva priblizitelnoto mestopolojenie na ustrojstvoto vi, za da “prilaga mestni natsuki za s’d’rqnie i razprostranenie”. Ne e yasno kakvo tochno oznachava tova za nalichnostta na prilojeniyata. No, e v’zmozhno Google Play da skriva opredeleni prilojeniya v’z osnova na tekushtoto vi (priblizitelno) mestopolojenie, nezavisimo dali tezi prilojeniya sa nalichni v stranata, za koyato e zadaden profilyt vi v Play Store. Ako iskate da se otkazhete ot funkciyata za lokalni prepor’ki na Google Play, mozhe da otidete na stranicata s nastrojkite na Play Store, da razshirete padayashtoto menyu General i da izklyuchite opciiata “Izpolzvay mestopolojenieto na ustrojstvoto”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *