Meta плаща милиони на знаменитости, за да използва гласовете им в асистенти с изкуствен интелект.

Естествено, последвалият изблик на недоволство беше оправдан, тъй като в такъв случай няма как хората да защитят прехраната си, особено артистите, които създават музика. Тази стъпка ще бъде първият от много други продукти, които Meta възнамерява да разработи, и се очаква всички те да бъдат задвижвани от изкуствен интелект. Съобщава се, че и други известни личности обсъждат подобни въпроси с Meta, но те все още не са назовани при условие за анонимност. В доклада се споменава, че водещите холивудски агенции за таланти са преговаряли с Мета за организиране на срещи с тези знаменитости, макар че не се казва колко ще бъде техният дял.

Няма подробности за това колко ще плати Мета на тези знаменитости, но ако всички страни се споразумеят, ще се стигне до многомилионно плащане. Марк Зукърбърг, главен изпълнителен директор на Meta, по-рано заяви, че разходите на компанията за изкуствен интелект са се увеличили драстично и възлизат на 37 млрд. долара, като се добавят и други разходи. Тази цифра се е увеличила от 30 млрд.

долара в началото на 2024 г., което показва, че компанията иска да заложи сериозно на тази категория. Разбира се, тези лица няма да предоставят правата върху гласовете си за неопределено време. Съобщава се, че Meta ще сключи тези сделки точно навреме за технологичната си конференция Connect, която ще започне в края на септември, когато се планира да представи новите си продукти, задвижвани от изкуствен интелект.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *