Nintendo Switch 2 може да има втори охладител и 60W зарядно устройство

Според наличната информация, предстоящата конзола на Nintendo ще разполага с втори охладител, който се предполага да бъде инсталиран в док станцията. Източници уверяват, че първоначално излизането на Nintendo Switch 2 на пазара е очаквано през втората половина на 2024 година, въпреки част от достоверните слухове. Въпреки това последната информация подсказва, че най-вероятният момент за пускане на пазара е март 2025 година, което ще бъде около осем години след пускането на оригиналния Switch. Очаква се разкриването на конзолата да стане тази есен.

В миналото изтичания на информация показваха, че конзолата (хибрид между домашна и преносима система) ще се задвижва от SoC NVIDIA Tegra 239, който обединява архитектурата Ampere GPU с 1280 CUDA ядра и 8 Cortex A78 Arm CPU ядра, оборудвани с 12 GB RAM. Картите за игри ще използват V-NAND от 5-то поколение на Samsung със скорост на четене до 1,4 GB/s. Очаква се конзолата да поддържа NVIDIA DLSS Super Resolution и Ray Reconstruction, но не и DLSS Frame Generation. Например, Steam Deck на Valve също може да предложи по-добри възможности.

Въпреки това Nintendo Switch 2 ще получи игри, специално създадени за неговия хардуер, в разлика от преносимия компютър на Valve. Това доказателство е портът за Xbox, който съществува в работа в продължение на години и накрая беше пуснат на пазара преди няколко месеца.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *