Отличия за България от първата Международна олимпиада по Изкуствен интелект

Ученици от цял ​​свят се събраха в България за участие в събитие, което предостави възможност за работа по иновативни проекти и решения. Vivacom осигури неограничена интернет свързаност и финансова подкрепа, като предложи специални награди за представилите се ученици. На събитието бяха представени нови технологии за изкуствен интелект, а учениците разчитаха на най-голямата 5G мрежа в България за тяхната работа.

Българските отбори успяха да спечелят златни медали и награди, а състезатели от други държави също получиха отличия. Събитието включваше също практически етап, в който участие взе известна вокална изпълнителка от България. Този етап включваше генериране на визуализации и създаване на видеоклип за песен с помощта на инструменти, използващи изкуствен интелект.

Следващата Международна олимпиада по изкуствен интелект ще се проведе в Пекин, Китай, и ще бъде организирана от фондация ЛЕРАИ, зад която стоят петима българи. Те продължават националната традиция в областта на международните научни състезания.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *