ЕС иска да преобразува iPhone в Android телефон посредством разрешаване на потребителите да променят приложенията по подразбиране

Компанията вече направи различни промени в платформата си. Изглежда, че има няколко допълнителни промени, които ще бъдат направени по-късно тази година с актуализацията на iOS 18.

Ако смятате, че това излиза извън контрол, потребителите ще имат възможност да изтрият и приложенията по подразбиране като App Store, Camera и Photos, както и приложенията Safari. Това ще превърне iPhone в устройство с отворен край, което означава, че потребителите ще могат да изтеглят и изтрият всяко приложение, което отговаря на техните нужди.

Освен това този ход ще превърне iPhone в много по-близък съперник на Android по отношение на персонализацията за потребителите, като им позволи да заменят повечето от приложенията по подразбиране с опции на трети страни. Можем също така да предположим, че ЕС се стреми iPhone да се използва с всяко приложение, което потребителят желае да инсталира, тъй като премахва всички ограничения, които Apple е поставяла в миналото.

Компанията вече се бори с ЕС по проблема с браузъра по подразбиране, който изисква от нея да зададе екран за избор на потребителите, който се появява, когато те за първи път изберат приложението Safari на своя iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *