Ремонтирането на мокър телефон чрез клип в YouTube не е толкова безумно, колкото звучи.

Един от методите, който придоби популярност напоследък, е пускането на определен вид видеоклипове в YouTube, за да се изтласка водата. Но дали този метод действително работи? Нов доклад даде отговор на този въпрос. В YouTube ще откриете различни видеоклипове като „Звук за премахване на вода от говорителя на телефона (гарантирано)“, които обещават да премахнат водата от телефона ви.

В раздела за коментари на тези видеоклипове ще видите и потребители, които са намокрили телефона си по различни начини (душ, миене на чинии, плуване и т.н.) и се кълнат, че тези клипове вършат работа. Нещо друго, което ще забележите в тези коментари, е, че в много от тях се споменава думата „общност“. Фактът, че тези хора смятат себе си за общност, само показва колко популярно е станало това решение за отстраняване на вода.

Видеоклиповете се възползват от способността на високоговорителите на телефона да изтласкват въздух. При разговор на The Verge с Ерик Фрийман, старши директор на отдела за изследвания в Bose, Фрийман заяви пред изданието: “Най-ниският тон, който този високоговорител може да възпроизведе, при най-силното ниво, което може да възпроизведе. Това ще предизвика най-голямо движение на въздуха, което ще изтласка водата, задържана в телефона”. Логиката на това съвпада с функцията за изхвърляне на вода в Apple Watch.

При тестването на видеоклиповете с помощта на екипа на iFixit върху мокър iPhone 13, Pixel 7 Pro, Pixel 3 и Nokia 7.1 беше установено, че високоговорителите са достатъчно мощни, за да изтласкат малко вода през решетката на високоговорителя. Ефектът обаче не трае по-дълго от краткотрайно изпускане. Също така не е било възможно да се решат проблемите от други входни точки като USB порта или слота за SIM карта. Но ако искате да пуснете някой от тези видеоклипове, това също няма да навреди.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *