8 от 10 проекта, свързани с изкуствен интелект, завършват неуспешно, губейки милиарди средства.

Макар че компанията за изкуствен интелект има отрицателна стойност, тя участва в преговори за повече финансиране с цел повишаване на оценката си на стойността на 100 млрд. долара след инжекция от 1 млрд. долара.

Изкуственият интелект продължава да бъде най-горещата тенденция в технологичната индустрия, като въпреки това е нестабилен и може да изгори паричните средства. Първата причина за неуспех е, че заинтересованите страни от индустрията не разбират какъв проблем трябва да бъде решен по време на изкуствения интелект. Освен това компаниите нерядко не разполагат с подходящи данни за ефективно обучение на модели на изкуствения интелект, което води до изкривени резултати и обезкуражава потребителите да използват платформата отново.

Корпорацията RAND предоставя решения за намаляване на рисковете от провал на проекти с изкуствен интелект. Основателите трябва да разберат, че изкуственият интелект не е универсално решение и има свои ограничения. Въпреки че ефективното обучение на модели на изкуствения интелект може да доведе до по-мощен продукт, все пак например ChatGPT е обучен на терабайти данни, но все пак може да даде неправилни резултати.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *