Книгите и спомените в изложбата “Незабравените читалища на София” оживяват.

Всеки, който някога се е потопявал в страниците на любими произведения през детинството си, може да открие себе си в този аромат. Спомнете си колко следобеди сте прекарвали в библиотеката с книги за далечни градове или приказни разкази. Или пък как сгушени на крайчето на леглото вие чели спиращи дъха истории при оскъдна светлина.

Това е Оборище – да се пренесете в едно вълнуващо пространство, в което време идва и отива. Програмата взема ролята на майстор на неумолимия ход на времето във фотографския проект, обновява картата на свързващите поколенията мостове и доказва, че читалищата продължават да бъдат пространства на прогресивно мислене и домове на неувяхващия порив да пътуваш чрез книгите. Следвайки 13 септември, ще видите незабравимо визуално пътешествие по златните страници на историята на българската просвета.

Кадрите на Александър Станишев и Ивелина Димчева прекрасно предават съвременната визия на някои от най-важните културни и просветни средища в София, пазещи в себе си безброй истории, спомени и преживявания в една уникална фреска.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *