Максимално 16 думи: Производителността на вашия компютър с Windows 11 може да се намали незабелязано

Много журналисти са открили, че в най-добрия случай скромно увеличение на производителността, но други са забелязали по-значително подобрение. Каналът в YouTube Hardware Unboxed (HwU) е публикувал своите забелязания относно производителността на Windows 11 24H2 след пача за оптимизация на Ryzen моделите. Той съобщава за до 11% увеличение на средните кадри спрямо Windows 11 23H2, което е много впечатляващ резултат. Въпреки че резултатите от теста са точни, не е гарантирано, че ще видите същите печалби на своята система след ъпдейт от 23H2 до 24H2.

В диаграмите си HwU означенава инсталациите на Windows 11 23H2 като “добри” и “лоши” с оглед на производителността. “Patch” се отнася до задния план за оптимизации, които Microsoft по-късно е пуснала за 23H2. Разликата в производителността е 9% в полза на 24H2 спрямо компютър с “добра инсталация” на Windows 11 23H2, дори като са използвани само 23 заглавия, които показаха по-голяма разлика. Предишният тест с “лошата инсталация” 23H2 показа 11% подобрение при 43 заглавия, което ясно показва, че “лошата инсталация” на Windows 11 може да затрудни системата, поне при игровата активност.

Възможни причини за тези проблеми включват VBS/HVCI, което може да повлияе на производителността, и проблеми свързани с планирането, които водят до несъответствия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *