Intel подготвя 18 модула Core Ultra 200, базирани на Arrow Lake-S

Предполага се, че компанията планира три модела Core Ultra 9, като досега знаем само за два (285К и 275). Трябва да се очаква, че тези модели ще се различават по отношение на тактовите честоти и настройките на TDP; всички те обаче трябва да имат 24 ядра (общо) и една и съща графика (4 Xe-Core). Броят на ядрата ще бъде намален от 16 на 12 Е-ядра.

Съставът на Core Ultra 5 е по-сложен, но това можеше да се очаква, като се има предвид, че серията в миналото винаги е била най-популярният избор сред обикновените потребители и системните интегратори. Интересно е, че броят на ядрата ще има само две възможности: или 14 ядра, или 10. Графиката обаче ще варира в зависимост от матрицата, като ще има конфигурации с 4, 3 или 2 Xe-Core.

Специалистите от сайта VideoCardz направиха всичко възможно, за да разкодират данните, но в тях несъмнено има грешки. Просто няма как да се каже коя матрица ще влезе в конкретен SKU и дори източници като Jaykihn (откъдето идват данните този път) не разполагат с тези знания. Въпреки това то може да послужи за общо разбиране и преглед на цялата серия и вече можем да открием някои интересни разлики в сравнение с предшественика.

Съществуват и няколко части без включена интегрирана графика. Трябва да се отбележи, че не само моделите Core Ultra 9 и 7 SKU ще имат 4 Xe ядра, но и Core Ultra 5.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *