Apple Intelligence се заблуждава от измамни имейли, което може да засегне потребителите на iPhone.

Технологията вероятно няма да дебютира публично преди октомври. Компанията вече даде възможност на бета-тестерите на iOS 18.1 да се запознаят с нея. Едно от предимствата ѝ е обобщенията с изкуствен интелект в приложението Mail. Технологията предполага, че категоризира имейлите само въз основа на техните текстове, без да взема под внимание адресите на подателите и други релевантни сигнали.

Проблемът с фишинга винаги е съществувал в Apple Mail, тъй като автоматичното откриване на нежелана поща не винаги работи ефективно. Apple Intelligence обаче значително влошава проблема, като не само оставя фишинг имейли във входящата поща, но и ги подчертава като приоритетни. Пускането на Apple Intelligence на пазара като бета-продукт е предвидено и това поведение се появява в първата бета-версия на операционната система за разработчици. Грешки са очаквани, обаче е важно да се дискутират недостатъците от този калибър.

Ако те не бъдат отстранени до пускането на iOS 18.1 за всички потребители, последствията могат да бъдат катастрофални. Apple Mail вече може да идентифицира проверени имейл адреси на определени корпорации.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *