Човекът зад артиста” – изложба в града на Темелко Темелков, заснета с Huawei Pura 70 Ultra

Нейната премиера обедини знакови фигури на българската сцена в разнообразни проекти. Един от тях се състои от две градски изложби, заснети с Huawei Pura 70 Ultra, реализирани съвместно с популярните гайдове за градска култура Go Guide и Programata.bg. В него две много различни фото колекции намират временен дом в две обични софийски заведения, носещи вайба на съвременния град.

Герой на първата такава изложба е полулярният изпълнител Константин Трендафилов – Papi Hans, който се радва на изключителна творческа година с нови парчета, препълнени концерти и подготовка на нов албум. Фотограф е Темелко Темелков, доказано име както в модната, така и в градската фотография, автор на множество творчески проекти и изложби през годините. Двамата стават част от интересен творчески експеримент – заснемане на две паралелни фотосесии, като и в двете смартфонът има ключови, но различни роли.

В едната той е в ръцете на Papi Hans, част от серията модни аутфити, които дължим на Цветомир Горанов. Заснета е с професионален фотоапарат, с професионално осветление, по всички правила на модните фото сесии с продуктово позициониране на серията Pura 70 за съвременните комуникационни канали. Изпълнението на фотосесията в черно-бяло подчертава акцента върху уловената емоция в образ, който не разсейва с цветове и аксесоари.

При заведение The Family Coffee Roasters в София Huawei Pura 70 Ultra притежава стил и фотографска мощност от най-висок клас, но също така носи цялостната идея на Huawei за демократизиране на технологиите. Идеята е да поставим изкуството и технологиите близо до хората, показвайки резултатите от техните срещи на места, където хората отиват, просто за да изпият едно хубаво кафе. „Идеята беше да направим небрежни снимки, да снимаме с телефон, така както би снимал някой, който просто е попаднал на мястото, харесал е това, което вижда, и го е снимал импулсивно.

И за двамата беше много забавно да снимаме бързо и с лекота, без много позиране и без обичайната тежест на сериозните фотосесии“, споделя Темелко Темелков, фотограф и куратор на изложбата. „С годините ставам по-добър в това да съм себе си. Това може да се очаква и от изложбата.

Тя е просто една поредица снимки, на които не позирам“, споделя Константин Трендафилов, човекът зад полулярния артистичен псевдоним Papi Hans.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *