Microsoft премахва ограничението за размера на дяловете FAT32 в Windows 11

Моментно, ограничението се премахва само от командния ред за форматиране. Съществуващият диалогов прозорец ще продължи да има ограничение за размера на FAT32, освен ако Microsoft реши да актуализира тази функция, забравена от десетилетия.

Ограничението от 32 GB първоначално беше въведено при разработването на Windows 95 преди повече от 30 години. Плъмър призна, че ограничението беше произволен избор и също беше произволен страничен ефект, което ограничи размера на форматиране на FAT том до 32 GB.

Windows отдавна поддържа четене на дялове FAT32 с размер до 2 TB, но досега не можехте да създавате такива дялове в операционната система без инструмент от трета страна. Надяваме се, че Microsoft ще реши да актуализира графичния интерфейс за форматиране в предстоящите компилации на Windows 11, за да направи още по-лесно за всички създаването на пълни дялове FAT32.

Въпреки че ограничението за дяловете FAT32 се разширява, все още има ограничение за размера на отделните файлове, съхранявани в том FAT32, от 4 GB.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *