Google признава, че е наложил недопустими изисквания към инфлуенсърите за Pixel 9.

Текстът разглежда новината от X и Threads за клаузата в споразумението на Team Pixel, която изисква инфлуенсърите да използват устройството Google Pixel вместо на всички конкурентни мобилни устройства. Ако се установи, че предпочитат други телефони пред Pixel 9, отношенията между марката и създателя ще бъдат прекратени. Тази клауза предизвика жив интерес, тъй като се обсъжда дали такъв вид изисквания са адекватни или ограничителни за инфлуенсърите.

Според договора, те трябва да отговорят “да” или “не” на това изискване. Този случай поражда дебати относно свободата на инфлуенсърите, както и дали такива ограничителни условия са етични и разумни за спонсорираните партньорства. В същото време, има нужда и от разглеждане на перспективата на марката и тяхната стратегия за представяне в партньорствата с инфлуенсърите и тяхната общност.

Ето защо се налага да се проведе широка дискусия относно това какви са правилата и условията за сключване на подобни споразумения, както и влиянието им върху свободата на изразяване и професионалната независимост на инфлуенсърите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *