Скоро Windows 11 позволява употребата на уеб камерата в няколко приложения едновременно

Както обикновено, малко след пускането на компилацията ентусиастите започнаха да откриват скрити и необявени промени и нови функции. Последният Dev build, 26120.1542, съдържа две нови опции за уебкамери, включително възможността да предавате видеото си на няколко приложения. С компилация 26120.1542 Microsoft променя това. Ето какво се казва в описанието на Microsoft: “Проектиран е за общността на хората с увреден слух, за да позволи на няколко видеоприложения да предават видео от тази камера едновременно.

След като бъдат включени, настройките на камерата, като например Brightness (Яркост), могат да се променят само от тази страница”. На екрана ще се появи нов прозорец, който ще ви позволи да включите стрийминга на камерата за няколко приложения. В допълнение към възможността да използвате уеб камерата си в няколко приложения едновременно, Windows 11 build 26120.1542 разполага с т.нар. “Да се използва за отстраняване на сериозни проблеми с камерата, когато всички други методи са се провалили”.

Microsoft не е споменала тези функции в официалните бележки към изданието, така че официалните подробности към момента остават неизвестни. Очаквайте да чуете повече за тях в бъдещите предварителни компилации на Windows 11.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *