Задържаха трейлъра за Megalopolis на Копола поради подозрения във фалшиви цитати от критици.

Последният трейлър на “Megalopolis” имаше за цел да представи предишната работа на Копола като разединяваща. Трейлърът започва с глас зад кадър, заявяващ, че “истинският гений често е неразбран”. След това продължава да показва цитати от известни филмови критици, които оплюват предишните филми на Копола, сега високо оценени. Според трейлъра на “Megalopolis” Андрю Сарис нарича “Кръстникът” “небрежен самоцелен филм”, който “не знае какво иска да бъде”, а Полин Каел смята, че той е “под тежестта на своята артистичност”.

“Апокалипсис сега” е наречен от Винсънт Канби “кух отвътре” и от Рекс Рийд – “епичен боклук”. Роджър Ебърт привидно нарича “Дракула” на Брам Стокър “триумф на стила над съдържанието”, докато Оуен Глейбърман го смята за “красива бъркотия”. Например, въпреки че Каел дава положителна рецензия на “Кръстникът”, нейният фалшив цитат в трейлъра на “Мегаполис” невярно показва, че тя се е подигравала с него. В рамките на няколко часа след доклада на Ебири, разпространителят на Megalopolis Lionsgate се извини и обяви, че новият трейлър ще бъде свален незабавно.

На 23 август, Variety съобщи, че Lionsgate прекратява работните си взаимоотношения с Еди Игън, маркетинговия консултант, който стои зад трейлъра на филма, в който са използвани фалшиви цитати.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *