Илон Мъск разработва своя версия на Zoom.

Служителят на X Крис Парк заяви, че компанията тества инструмента вътрешно, в публикация в X, забелязана от TechCrunch. Той каза, че възможността за прикрепяне на говорители и подобрените известия „вероятно ще се появят“ в инструмента, който според него „вече е наистина силна алтернатива на Google Hangouts, Zoom, AWS Chime и със сигурност… Microsoft Teams“. Илон Мъск също се включи за кратко, като публикува емотикон с огън в отговор на публикацията на Парк.

Програмистът Нима Оуджи също забеляза функцията по-рано този месец, като публикува скрийншот, който показва, че X Conference ще поддържа пространствен звук и ще има вградени надписи. Приложението вече поддържа видеоразговори между хора, както и публични излъчвания през Spaces. X неведнъж се е сблъсквала с технически трудности по време на високопоставени излъчвания, като неотдавнашния разговор на Мъск с Доналд Тръмп.

Мъск обвини за проблемите „DDOS атака“ – обяснение, което беше поставено под въпрос от някои експерти по сигурността и бивши служители. Макар да не е ясно в кого се цели X с новата си функция за видеоконференции, това няма да е първият път, в който компанията се насочва към привидно корпоративни функции.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *