20 години след старта на сериала, разбрахме оригинално планирания край на “Изгубени”.

След като Lost получи възможност да приключи с подобаващ финал, сценаристите се сблъскаха с предизвикателството да го изпълнят. Идеята, че островът сам по себе си е герой в сериала, е ключова за развитието на историята, като го прави най-силния страж между Земята и злия подземен свят. Оригиналният финал на сериала включваше острова като централна точка, която представлява последната защитна линия между Земята и подземния свят.

Сценаристите разглеждат острова като тапа, която задържа злото в себе си и не позволява на силите на мрака да проникнат в нашия свят. Финалът предвижда сблъсък между доброто и злото, който може да бъде по-удовлетворителен за някои зрители. За да оживят острова, сценаристите използват образите на Хаваите, които създават впечатляващо присъствие в това неодушевено пространство.

Голяма част от сериала е заснета на остров О’аху, където все още се намират останки от сцената на авиокатастрофата, лагера на “Другите” и плажните декори. Въпреки че ръководството на ABC искаше да позволи на сценаристите да реализират първоначалния замисъл за финала, той беше обявен за прекалено скъп.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *