Интернет. Въпреки това, интернетът все още няма рамка или структура, която да го управлява до 2024 г., ако въобще

Nikkei Asia предвижда, че световният пазар на полупроводници ще нарасне до 2024 г. до $573 милиарда. Това би означавало увеличение от 25% спрямо 2020 г. Най-големият растеж се очаква да бъде забелязан в сектора на комуникационните полупроводници, които се използват в смартфони и технологии за свързаност, което може да достигне до 49.9% поради големите очаквания за 5G.

Прогнозите също показват, че стойността на компонентите за изработка на полупроводници като обработващи системи, измервателни уреди и оборудване за производство на микрочипове може да се увеличи с 49%, 32%, 39% и 44% съответно. Това е предполагано поради растящата нужда от тези технологии за поддръжка на дигиталната трансформация и други иновационни проекти.

Съществува също така предвиждане, че работата върху 2-нанометровите архитектури ще доведе до увеличение на стойността на инвестициите. Очаква се, че такива разработки ще спорят с техническия пъзел, който представлява ефективното производство на такива чипове, което вероятно ще доведе до повишаване на обстоятелствата на производство.

Най-големите играчи на световния пазар на полупроводници, като ASML, Applied Materials, Lam Research и KLA, също се очаква да виждат сериозен растеж в техните специфични сегменти на пазара. TSMC, най-голямата компания по производство на полупроводници, е също сред големите печеливши в този сценарий.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *