Нов доказател, че рекламните компании подслушват нашите телефони

1. В същото слайдшоу CMG изброява Facebook, Google и Amazon като клиенти на своята услуга „Активно слушане“. 2.

След като 404 се обърна към Google с въпрос за партньорството с медийната група, технологичният гигант я премахна от сайта за своята „Партньорска програма“. 3. Това накара Мeta, собственика на Facebook, да признае, че преглежда отношенията си с CMG, за да види дали тя не нарушава някое от условията за ползване на услугата.

4. Междувременно говорител на Amazon заяви, че подразделението за реклами на компанията „никога не е работило с CMG по тази програма и не планира да го прави. 5.

Той добави, че ако някой от маркетинговите ѝ партньори наруши правилата ѝ, компанията ще предприеме действия. 6. Последното разкритие е третият път в рамките на една година, в който 404 съобщава за съмнителната услуга за гласово насочване на CMG.

7. През декември миналата година независимият новинарски сайт не само разкритикува маркетинговата компания, която се похвали с подобна страховита технология в своя подкаст, но и разкри съществуването на функцията за активно слушане на CMG. 8.

Заедно с последната актуализация на сагата за CMG, тези истории засилват отдавнашните подозрения за това, че рекламодателите използват телефоните ни, за да ни слушат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *