Ford патентова автомобил с холографски полицаи и кучета пазачи

Патентът на Ford проучва използването на холограми в автомобилите и описва множество сценарии за тяхното приложение. Възможното използване на холограми включва отблъскване на нежелани посетители и виртуални представяния на менюта за по-лесно поръчване. Патентът включва и описание на масивна холограмна бяла мечка, чиято глава стърчи от автомобила. Технологията използва интегрирани компоненти, включително камери, проектори и компютърни компоненти, за да излъчва проекции “без забележими изкривявания”.

Това означава, че се създава изображение, което изглежда триизмерно за зрителя, без да е необходимо специално оборудване за гледане. Съществуват различни потенциални приложения на тази технология в превозните средства. Например, холограмите може да предупреждават собствениците на превозните средства за нежелани докосвания или преминаване през тях. Освен това, превозните средства могат да бъдат оборудвани с предварително запаметени холографски изображения, като например холографско куче, което да изглежда като дигитален еквивалент на ръмжащо куче пазач.

Такива изображения могат да се използват за патрулиране на превозното средство. Въпреки че патентът не разглежда подробно основната технология, той се фокусира върху “система и метод” за предоставяне на холографски проекции чрез превозно средство. Този подход има потенциал да промени начина, по който възприемаме и използваме технологиите в автомобилната индустрия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *