Цената за ремонт на телефон с 3 екрана е твърде висока, по-добре е да закупите нов.

Комбинацията от една панта за сгъване навътре и една панта за сгъване навън ни дава телефон, който може да бъде обикновен смартфон, когато е сгънат, голям сгъваем екран, когато е наполовина разгънат, и пълноценен таблет, когато е напълно разгънат. Това са три различни форм-фактора в едно удобно устройство в джоба ви. Това е най-съвременната технология за смартфони, така че цените естествено са високи.

Huawei публикува официалния ценоразпис за ремонт на Huawei Mate XT. Цената се увеличава до 9799 китайски юана (~ 1375 долара), ако искате да запазите стария дисплей при себе си. Ако изберете реновиран екран вместо нов, можете да я намалите до 6999 китайски юана (~985 долара).

За справка цената на най-новия Samsung Galaxy Z Flip 6 започва от 1100 USD в САЩ и 7999 китайски юана (~1120 долара) в Китай. Точно толкова ще ви струва да си купите Galaxy Z Flip 6, вместо да подменяте дисплея на Huawei Mate XT. Дънната платка и дисплеят обикновено са най-скъпите части на един смартфон, така че останалите ремонти са сравнително по-евтини.

Смяната на батерията ще струва 499 китайски юана (~70 долара), докато ремонтът на камерата може да струва до 759 китайски юана (~105 долара) в зависимост от камерата. Huawei не е споделила никакви планове за пускане на този сгъваем телефон на пазара извън Китай.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *