Snapdragon 8 Gen 4 ще бъде огромен скок напред в производителността.

Вече видяхме някои изтичания на информация и потвърдени детайли. Сега един източник издаде по-конкретни спецификации. Така бихме ви препоръчали да приемате тези твърдения за честотата с известна предпазливост, въпреки че би било голяма стъпка напред за процесорите на Android, ако се потвърдят. Иначе се твърди, че чипсетът ще разполага и с графичен процесор Adreno 830.

Това, което е особено интересно за предполагаемото разположение на процесора на MediaTek, е, че компанията използва едно съвсем ново процесорно ядро като голямо ядро, но три по-стари процесорни ядра като средни ядра. Това е отклонение от сегашния процесор Dimensity 9300, който използваше най-новото по това време процесорно ядро (Cortex-X4) и за голямото, и за средното ядро. Предполагаме, че MediaTek е взела това решение поради съображения, свързани със силициевата площ и/или ефективността. Във всеки случай решението да се придържаме към по-старите процесорни ядра подсказва, че не би трябвало да видим огромен скок в производителността на многоядрените процесори.

Все пак стискаме палци новият чип да предложи чудесен живот на батерията и стабилна устойчива производителност. Не е нужно да чакаме дълго за първите телефони с тези чипове.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *