Новата USB памет има функция за саморазрушаване, която я нагрява до над 100 градуса (ВИДЕО)

Дизайнът на Ovrdrive USB е доста прост. Това е обикновена USB флаш памет, но с уникален механизъм за активиране.

За да бъде разпозната от машината, трябва бързо да поставите устройството три последователни пъти, за да го включите. В противен случай ще скриете дяла на устройството и ще създадете впечатление, че то е повредено.

Първоначално е планирано да се самоунищожава, но това се оказва твърде трудно за масово производство, което принуждава създателя да промени устройството. Въпреки това оригиналният механизъм за унищожаване остава непокътнат в крайния продукт.

То обаче може да не е достатъчно горещо, за да унищожи флаш чиповете, но потребителите винаги могат да добавят съединение за самоунищожение, което обаче не е включено. Първата версия на Ovrdrive USB използва метод на активиране, при който потребителите използват мокри пръсти, за да активират стика, което означава да оближат пръстите си, преди да включат устройството.

Този механизъм за активиране може да бъде добър избор за журналисти, изследователи и други, които се нуждаят от допълнително ниво на сигурност на съхранението, но не е заместител на пълното криптиране. Освен това, флаш паметта на устройството е близо до достигане на целта си за финансиране.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *