UPS уволни 12 000 мениджъри, защото прехвърля управленчески функции към изкуствен интелект.

Компанията UPS е направила няколко радикални промени. Те включват изискване служителите да бъдат в офиса пет дни в седмицата и план за съкращаване на 12 000 работни места за мениджъри от общо 85 000.

Това е в резултат на увеличени разходи за труд и намалена покупателска способност поради инфлация. През миналата година обаче се проведоха разговори между UPS и синдикатите, на които изпълнителната директорка Карол Томе заяви, че мотото на компанията ще се промени от “по-добре, а не повече” на “по-добре и по-смело”.

Това ще включва използването на нови технологии като изкуствения интелект. Целта на съкращаването е да се спестят около 1 милиард долара, а Карол Томе обяснява, че съкращаването е възможно благодарение на новите технологии и помага да се гарантира, че съкратените няма да се наемат отново.

Съобщено е, че акциите на компанията са паднали с повече от 8% и приходите са се намалили с 7.8% до 24.9 млрд. долара от 27 млрд.

долара година по-рано. Компанията също така съобщи, че обмисля продажбата на Coyote – брокер на товари, който свързва изпращачите с превозвачите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *