Неочакван инцидент на Международната космическа станция предизвика евакуация.

По-рано тази година експерти развенчаха мистерията на “нечовешките трупове” и стана ясно, че правителството на САЩ вече приема заплахите от НЛО доста сериозно. На други места НАСА наскоро заяви, че Марс някога е можел да бъде обитаем, докато изследователи заявиха, че разговор между човек и кит може евентуално да доведе до контакт с извънземни.

Колективът е бил на борда на Международната космическа станция (МКС) през октомври 2023 г., когато е бил принуден да излезе навън, за да поправи теч в охладителната система. Той е докладван от руската космическа агенция “Роскосмос”, която по-късно насрочва спасителна космическа разходка.

В сряда, 26 октомври, на руския космонавт Олег Кононенко беше наредено да отстрани теча на резервния охладител – задача, която щеше да го накара да излезе извън МКС. 59-годишният пилот твърди, че по време на излизането в открития Космос е забелязал, че в панела на охладителя са пробити различни дупки.

След като е забелязал проблема, инженерът се обадил по радиото в Московския център за управление на полетите, за да съобщи за откритията си. “Дупките са с много равни ръбове, сякаш са пробити през тях”, обяснява той.

“Има много от тях. Твърди се, че кълбото се е преместило върху предпазното въже на космонавта, което накарало Московския център за управление на полетите да поиска връщането му на МКС.

Безпокойството се появи само няколко дни след като огромната скорост на космическата станция беше показана чрез фантастична анимация. Каналът в YouTube Airplane Mode публикува анимацията онлайн и показа как МКС се движи със средна скорост от 27 600 км/ч.

Бързият клип показва от първо лице какво би било да се движим с такава скорост през Ню Йорк. След като гледа набралият популярност видеоклип, един от потребителите на YouTube коментира: “Това наистина показва колко бавен е звукът.

Това е лудост.” Друг пък казва: “Манхатън дойде и си отиде за по-малко от две секунди.

Ха, това е лудост.” “Мисля, че е лудост, че ние като хора сме накарали един обект да се движи толкова бързо”, разсъждава друг.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *