Притежателите на Cybertruck се оплакват, че техният автомобил вече ръждясва

И така, както се очакваше, неговият необичаен екзоскелет от неръждаема стомана, който може да предпазва от куршуми, но не и от петна, вече се оказва причина за главоболие за собствениците. “Току-що взех моя Cybertruck днес”, пише той. “Консултантът изрично спомена, че при дъжд Cybertruck получава оранжеви петна от ръжда и това изисква автомобилът да бъде излъскан.”

Собственикът на Cybertruck е публикувал последващи снимки след измиването на автомобила със сапун и те не вдъхват много доверие, като показват панели на каросерията, които вече са белязани с малки оранжеви петна. Друг потребител забелязва подобни оранжеви петна по пикапа си, след като го кара в дъжд в Лос Анджелис. “Документираха корозията и ми казаха, че ще ми се обадят следващия месец, когато инструментите пристигнат и ще могат да извършат услугата/ремонта”, пише потребителят, след като е закарал автомобила си в местния сервизен център.

“Външната част на Cybertruck е податлива на корозия, както е посочено в ръководството”, пише един от членовете на форума на Cybertruck Owners Club, който публикува скрийншоти от документацията. “След като оксидната бариера бъде нарушена, започва корозия.” Собствениците на Cybertruck са инструктирани да отстраняват петната и мазните петна “с вода и мек сапун без детергенти”.

Използването на неръждаема стомана, която технически може да образува петна и да ръждясва, е озадачаващо конструктивно решение. Според маркетинговите материали на самия производител на електромобили Cybertruck е предназначен да бъде здрава машина, която може да отиде навсякъде и по всяко време, а не скъп колекционерски предмет, който се изважда само при идеални условия. Независимо от това не е ясно дали всичко е загубено.

Друг човек пише, че неговият Cybertruck е показал подобни следи, но че почистването с препарати Bar Keepers Friend и Windex е възстановило предишния му блясък. Потребителите вече споделят съвети за това как да поддържат автомобилите си блестящи, като се позовават на изпитани методи, открити от собствениците на DeLorean преди десетилетия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *