Нова мистериозна настройка автоматично тревожи потребителите на iPhone.

Предварително заредената програма позволява на потребителите да записват своите мисли, чувства и размисли, както и да практикуват съзнателност и благодарност. Ако не сте сигурни как да си водите дневник, компанията има решение и за това – “Предложения за водене на дневник”. С натискането на бутона “да” на тази настройка автоматично разрешавате на вашия iPhone да получи достъп до съхранените данни на телефона, като например снимки и важни места, така че да можете да започнете да получавате персонализирани предложения за водене на дневник.

Някои потребители обаче, които са избрали да се запознаят с тази настройка, са открили, че Apple е активирала и друга функция на iPhone по подразбиране. Когато потребителите на iPhone забелязаха, че тя е включена по подразбиране, някои призоваха другите да я изключат незабавно, опасявайки се, че името и местоположението им се споделят с други хора. Според страницата на Apple “Предложения за водене на дневник” и “Поверителност” опцията може да открие други потребители наблизо, които са включили настройките на приложението Journal.

Поради това може да се събира контекстуална информация, като например броят на контактите около вас, която по-късно да повлияе на подсказките за дневник, които вашият iPhone ви изпраща. За щастие обаче настройката “Откриваем от други” не е толкова страшна, колкото звучи, и според Apple няма риск за поверителността. Тази настройка не запазва подробности за контактите в телефона ви, а освен това контактите няма да ви бъдат предлагани за писане в приложението Journal.

Нито една от данните не е видима и за Apple. Другият човек ще види подкана като “вечеря с приятели” само ако вечерта се появят много други iPhone-и например. И това не означава, че местоположението ви се проследява или съхранява някъде.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *