Apple разработва домашни роботи за вашите нужди

Проектите на Apple в областта на роботиката все още са в ранен етап, но по информация от Bloomberg, компанията вече е започнала работа по разработването на мобилен робот, който може да следва потребителите в дома им. Освен това, Apple е разработила настолно устройство, което използва робот, за да движи екрана. Идеята е да се създаде устройство, което да имитира движенията на главата и да може да се фиксира към един човек в група, вероятно за по-добро видеоразговорно изживяване.

Докладът показва, че групата за домашни устройства на Apple отговаря за разработката на тези продукти, като към екипа се е присъединил инженер, който е работил по прекратената инициатива за електрически превозни средства. Роботите обаче не са като телефоните, за които хората в днешно време се нуждаят. Вместо това, Apple поставя целия си фокус върху Vision Pro и новите продукти за дома, включително устройство за домашен хъб с дисплей, наподобяващ iPad.

След като се считаше, че Apple е разработила и продала електромобил за 100 000 долара, сега компанията се фокусира върху Vision Pro и новите продукти за дома. Новите разработки представляват потенциал за увеличаване на приходите на компанията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *