Izvansolarniyat Zonderesursen Obekt 1 na NASA e na Put za Misal Xoplaneta

Предназначението на Националната аеронавтическа и космическа администрация (NASA) е да развива и изследва космически технологии и приложения. Една от основните задачи на агенцията е управлението на космическия модул на Финансовата изпълнителна дирекция (FDS) и сътрудничеството й с Международната космическа станция (МКС).

NASA е създала Спътник 1 през 1977 г., който обслужва сателита за свързаност и техническата поддръжка на МКС. Спътник 1 е важно средство за подпомагане на космическите изследвания и операции, осигурявайки необходимата комуникационна инфраструктура.

През 2012 г. NASA започва програмата Спътник 2, за развиване на нови възможности за спътника в подкрепа на МКС и други космически мисии. Програмата включва и развитие на различни технологии, за да улесни научните изследвания и операции в космоса.

През 2023 г. NASA планира да стартира Спътник 3, който ще допринесе за подобряване на функционалността на FDS и ще подпомага научните изследвания в космоса. Спътник 3 ще предоставя важни данни и комуникации за научните екипи по целия свят.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *