Apple планира да плати до 50 милиона долара за лицензиране на милиони изображения за изкуствен интелект.

Предстои новите функции, базирани на изкуствен интелект, които ще се появят в iOS 18
На 10 юни започва WWDC 2024, на която се очаква обявяването на инициативата на Apple за изкуствен интелект. Грег Йосвяк, старши вицепрезидент на отдела за световен маркетинг на Apple, заяви в социалните мрежи, че предстоящата конференция за разработчици ще бъде “абсолютно невероятна”. Повечето от разговорите за изкуствен интелект, които се очакват по време на Keynote, ще бъдат посветени на новите функции, базирани на изкуствен интелект, които ще се появят в iOS 18.

Включително евентуален AI App Store, в който потребителите на iPhone ще влизат, за да инсталират приложения с изкуствен интелект. Очаква се AI фейслифт да получи и дигиталният асистент на Apple Siri, който не се представя добре в сравнение с Google Assistant. Инициативата за изкуствен интелект на iOS 18 може и да не включва генеративен чатбот според Марк Гърман от Bloomberg, като Apple ще го използва, за да подобри начина, по който iOS 18 и Siri се справят с някои задачи за потребителите, или, както казва Гърман, “да помага на потребителите в ежедневието им”.

Например, Apple вече е използвала машинно обучение, за да подобри неща като предсказващ текст. Apple вероятно ще добави генеративен чатбот с изкуствен интелект надолу по пътя, което обяснява защо търси лиценз за медийно съдържание и стокови изображения. Въпреки това, Гърман вероятно е базирал прогнозата си на дискусиите на Apple с Google и Open AI с мисълта, че Apple ще сключи сделка за използване на някой от техните чатботове, вместо да създаде свой собствен.

Apple търси лицензиране на милиони снимки и изображения от Shutterstock, Google, Amazon и Meta, които също лицензират снимки от Shutterstock за своите визуални възможности за ИИ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *