Huawei FreeClip: Бъдещето на дизайна с отворено ухо (РЕВЮ)

Open-ear дизайнът е за всички, които искат удобството и практичността на малките слушалки, но не могат да търпят гумените тапи в ушите си. Е, Huawei FreeClip предлагат изцяло нов прочит на това какво могат да представляват true wireless слушалките в бъдеще. Те са иновативни, удобни и най-важното – универсални, буквално. Закрепя се за ухото по-здраво, отколкото изглежда.

И да, първия ден е възможно да изпробвате няколко различни позиции на носене, но когато успеете да уловите правилната – няма помръдване. Сериозно, пробвах тичане, интензивни тренировки, дори скачане на въже и нищо не успя да събори слушалките. Huawei FreeClip, освен че предлагат глътка свеж въздух откъм визия, са и много практични и удобни. Това до голяма степен се дължи на теглото им (само 5.6 грама на слушалка) и факта, че всяка една от тях пасва и на двете уши, понеже са напълно идентични.

Това решава и проблема с прибирането в кейса, защото няма значение коя в кой слот ще сложите. Както виждате, тествах черния вариант, но има и лилав, който определено изглежда по-нежно и вярвам, че е насочен повече към дамите. Налични са стандартни тъч контроли за паузиране, прескачане, връщане на песни, както и за отговор/прекратяване на обаждания, които работят, независимо коя част на слушалката докосвате. Добре дошъл е и IP54 сертификатът, който гарантира безпроблемното използване по време на тренировки, дори при изпотяване.

Когато използвате Huawei FreeClip, чувате музиката ясно, но също и долавяте звука от околната среда. Изтъквам този факт, защото, ако търсите слушалки, които да блокират шума във фитнеса, градския транспорт или в самолета, това не са те. Традиционна слабост на open-ear дизайна е, че пропуска звук и ако някой е близо до нас в относително тиха среда, има вероятност да долови поне нотки от това, което слушаме. Изрично носих слушалките около хора и питах дали дочуват нещо.

Не получих нито един положителен отговор и отдавам това на системата за обратни звукови вълни. В микрофоновата система фигурира защита от вятър, както и алгоритъм на многоканална дълбока невронна мрежа. Тази комбинация позволява безупречно осъществяване на връзка между мен и събеседниците ми. И след като споменах връзка, може би тук е моментът да отбележа една друга такава, а именно опциите за свързване с две устройства едновременно, дори да не са с марката Huawei и да бъдат задвижвани от iOS или Android.

Толкова е издръжливостта на Huawei FreeClip с едно пълно зареждане – 8 часа. Ако прибавим и кейса, стойността нараства до 36 часа, което би трябвало да се равнява на около две седмици за хора, които ги ползват само на път за работа и след това при прибиране, а дори за потребители с интензивна употреба би следвало да изкарат поне седмица. Самите слушалки се зареждат за около 40 минути от 0 до 100% в кейса, който сам по себе си има нужда от 1 час да си възвърне пълния заряд. Налично е и безжично зареждане, но то е само за когато не бързате, защото е със скорост от около 2 W и са му необходими около два часа и половина да зареди устройствата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *