Huawei FreeClip: бъдещето на дизайна с отворено ухо (РЕВЮ)

Open-ear дизайнът е за всички, които искат удобството и практичността на малките слушалки, но не могат да търпят гумените тапи в ушите си. Е, Huawei FreeClip предлагат изцяло нов прочит на това какво могат да представляват true wireless слушалките в бъдеще. Те са иновативни, удобни и най-важното – универсални, буквално.

Какво точно имам предвид, ще разберете по-надолу в ревюто. Закрепя се за ухото по-здраво, отколкото изглежда. Бързам да го отбележа, защото навярно това би било първата мисъл, когато видите слушалките, поне за мен беше.

И да, първия ден е възможно да изпробвате няколко различни позиции на носене, но когато успеете да уловите правилната – няма помръдване. Сериозно, пробвах тичане, интензивни тренировки, дори скачане на въже и нищо не успя да събори слушалките. Името на сегмента не е случайно – наистина мисля, че този дизайн има потенциал да бъде така нужният и крайно закъснял ъпгрейд на open-ear слушалките, понеже много от тях все още изглеждат по същия начин като тези на Walkman.

Huawei FreeClip, освен че предлагат глътка свеж въздух откъм визия, са и много практични и удобни. Това до голяма степен се дължи на теглото им (само 5.6 грама на слушалка) и факта, че всяка една от тях пасва и на двете уши, понеже са напълно идентични. Това решава и проблема с прибирането в кейса, защото няма значение коя в кой слот ще сложите.

Както виждате, тествах черния вариант, но има и лилав, който определено изглежда по-нежно и вярвам, че е насочен повече към дамите. Налични са стандартни тъч контроли за паузиране, прескачане, връщане на песни, както и за отговор/прекратяване на обаждания, които работят, независимо коя част на слушалката докосвате. Добре дошъл е и IP54 сертификатът, който гарантира безпроблемното използване по време на тренировки, дори при изпотяване.

Когато използвате Huawei FreeClip, чувате музиката ясно, но също и долавяте звука от околната среда. Изтъквам този факт, защото, ако търсите слушалки, които да блокират шума във фитнеса, градския транспорт или в самолета, това не са те. Мисля, че идеята тук е да не се изолираме в нашия си собствен свят, а да останем свързани с реалния и хората в него.

Честно казано, бих насърчил всеки, който предпочита open-ear слушалки, да пробва този модел. Дизайнът е по-интересен и удобен спрямо стандартните модели от този вид и същевременно ненатрапчив и по-компактен от този на спортните, които са с кукички. Звукът е изненадващо добър, като се има предвид, че говорителите не са в ушния канал, а пропускането на външен шум ги прави перфектни за офиса, където може някой да ви извика, или за пешеходците, които искат да имат слухова представа за околната среда.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *