Huawei FreeClip – бъдещето на дизайна open-ear (РЕВЮ)

Дизайнът на ушите е за всички, които желаят удобството и практичността на малките слушалки, но не могат да понасят гумените тапи в ушите си. Huawei FreeClip предлагат изцяло нов прочит на това какво могат да представляват true wireless слушалките в бъдеще.

Те са иновативни, удобни и най-важното – универсални, буквално. Закрепя се за ухото по-здраво, отколкото изглежда.

Бързам да отбележа, защото навярно това би било първата мисъл, когато видите слушалките, поне за мен беше. И да, първият ден е възможно да изпробвате няколко различни позиции на носене, но когато успеете да уловите правилната – няма помръдване.

Сериозно, пробвах тичане, интензивни тренировки, дори скачане на въже и нищо не успя да събори слушалките. Huawei FreeClip, освен че предлагат глътка свеж въздух откъм визия, са и много практични и удобни.

Това до голяма степен се дължи на теглото им (само 5.6 грама на слушалка) и факта, че всяка една от тях пасва и на двете уши, понеже са напълно идентични. Това решава и проблема с прибирането в кейса, защото няма значение коя в кой слот ще сложите.

Както виждате, тествах черния вариант, но има и лилав, който определено изглежда по-нежно и вярвам, че е насочен повече към дамите. Налични са стандартни тъч контроли за паузиране, прескачане, връщане на песни, както и за отговор/прекратяване на обаждания, които работят, независимо коя част на слушалката докосвате.

Huawei FreeClip позволява чуване на музиката ясно, но също и долавяне на звука от околната среда. Изтъквам този факт, защото, ако търсите слушалки, които да блокират шума във фитнеса, градския транспорт или в самолета, това не са те.

Идеята тук е да не се изолираме в нашия си собствен свят, а да останем свързани с реалния и хората в него. Традиционна слабост на open-ear дизайна е, че пропуска звук и ако някой е близо до нас в относително тиха среда, има вероятност да долови поне нотки от това, което слушаме.

Носих слушалките около хора и питах дали дочуват нещо. Не получих нито един положителен отговор и отдавам това на системата за обратни звукови вълни.

В микрофоновата система фигурира защита от вятър, както и алгоритъм на многоканална дълбока невронна мрежа. Тази комбинация позволява безупречно осъществяване на връзка между мен и събеседниците ми.

Опциите за свързване с две устройства едновременно, дори да не са с марката Huawei и да бъдат задвижвани от iOS или Android, също са предимство. Издръжливостта на Huawei FreeClip с едно пълно зареждане е 8 часа.

Ако прибавим и кейса, стойността нараства до 36 часа. Самите слушалки се зареждат за около 40 минути от 0 до 100% в кейса, който сам по себе си има нужда от 1 час да си възвърне пълния заряд.

Безжичното зареждане е налично, но е по-бавно и изисква около два часа и половина да зареди устройствата. Бих насърчил всеки, който предпочита open-ear слушалки, да пробва модела на Huawei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *