Изтичане на пиратско копие на „Дюн 2“ преди стрийминг премиерата предизвиква загриженост

Очаква се филмът да се появи в стрийминг услугите само след няколко седмици. Този вид рипове обикновено произхождат от източници за стрийминг, макар че предвид факта, че заглавието все още не е официално достъпно, произходът на последното висококачествено изтичане засега е малко загадка. Нелегалните копия на успешното продължение съдържат забележка “В памет на EVO” – препратка към скандалната португалска група за издаване, която през 2021 г. изтегли оригиналния “Дюн”. EVO, съкращение от EVOLUTiON, беше известна най-вече с изтичането на т.нар.

скрийнъри – ранни копия на филми, изпращани на различни професионалисти от индустрията преди официалното им пускане. По онова време EVO тиражира филмовата адаптация на романа на Франк Хърбърт от 1965 г. преди излизането му по кината в САЩ. EVO обаче вече не съществува. След продължително разследване, което включва няколко претърсвания на жилища в Португалия и премахване на сървъра на EVO в САЩ с помощта на ФБР.

През последните години няколко високопоставени платформи или източници прекратиха дейността си, най-вече в резултат на официални разследвания. Някои от тях обаче решиха да се оттеглят сами.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *