Преиздаването на книгата ще бъде издадено след 10-годишно прекъсване и ще достигне много читатели.

Според научни изследвания, магнитарът XTE J1810-197, беше открит през 2003 г., близо до галактиката Млечен Път. През 2008 г., беше забелязан значителен избледнялост на излъчването. Това се случи, когато експлозия откъм моделирана сламна обвивка, водела до промени в излъчването му.

Според този нов доклад, магнитарът XTE J1810-197 в галактиката Млечен Път, е един от най-ярките и най-бързо въртящите се магнитари. Това поставя магнитарите, като възможни източници на гама-лъчи и рентгеново излъчване в галактиките. Споделено от CSIRO в Австралия, изследването показва, че този магнитар е един от най-ярките в галактиката.

Самият галактичен доклад стигна до по-оптимистичен извод, предполагайки, че този магнитар е възможен източник на неутронни звезди и магнитари. Той също така може да бъде ключът към разбирането на източника на голямата част от гама-лъчите. Може би изпълнението на XTE J1810-197 в по-общоприетите представи показа, че магнитарите могат да решат част от загадката за източника на вселенските тела.

Скритите сигнали на XTE J1810-197 продължават да пленяват учените, докато ние се стремим да разберем техните възможни звездни останки и интериор. Самият компактен разпад на XTE J1810-197, може да представлява начина за създаване на среда, подходяща за неутронна звезда и магнитар. Съчетанието на това с добавената визия за гама-лъчите, прави откриването особено вълнуващо.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *