Ветеран от Microsoft разкритикува лошото представяне на Windows.

Компанията се мотивира, че това е свързано с подобряване на сигурността на операционната система, но това не означава, че вашата система е напълно безопасна, тъй като дори логото на производителя на фърмуера може да представлява заплаха, а задължителните изисквания като Secure Boot са безполезни. Тъй като официално поддържаните процесори бяха доста модерни, хората обикновено очакваха прилична производителност от своите компютри с Windows 11.

Въпреки всичко това обаче потребителите продължават да се оплакват, че техният компютър с Windows просто не се чувства достатъчно бърз дори на сравнително мощни системи. Поради това мнозина прибягнаха да преминат към Linux, който получава масивно подобрение на производителността на AES криптиране, или да използват променени версии на Windows 11 като AtlasOS.

Бившият инженер на Microsoft Анди Йънг е един от онези, които са забелязали бавния и забавен характер на Windows 11 и са решили да разкритикува публично гиганта от Редмънд. Йънг отбелязва, че има компютър Intel Core i9 за 1600 долара със 128 GB системна памет, но въпреки това производителността на менюто “Старт” е “комично лоша”.

Той обаче смята, че Windows 11 в сегашното си състояние е недовършен. Една от причините за такова представяне може да е свързана с рекламите и промоциите, които Windows 11 има чрез раздела „Препоръчани“.

В момента компанията обмисля добавянето на специален бутон за това. На този етап е трудно да се каже дали предстоящата версия, 24H2, ще бъде по-добра.

Компилациите на Insider все още показват проблеми с производителността, въпреки че очевидно е част от версията 24H2 RTM. Интересно е, че потребителите и ентусиастите са намерили начини да коригират подобни проблеми с производителността с прости настройки, а понякога дори грешка е помогнала за повишаване на производителността.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *