Viber надделя WhatsApp и Telegram чрез предлагане на чат с ИИ.

Обобщенията с изкуствен интелект предлагат ясни прегледи в точки, като посочват ключови решения, точки за изпълнение и важни дискусионни теми. Използването на функцията е лесно – когато влезете в групов чат с непрочетени съобщения, подкана ще предложи опция за обобщение, генерирано от изкуствен интелект. Viber силно подчертава неприкосновеността на личния живот на потребителите при разработването на тази функция. Обобщенията, генерирани от изкуствен интелект, са видими само за потребителя, който ги е поискал, и изключват всякакви лични данни освен потребителските имена.

Скоро ще последват още държави. Иновативният ход на Viber е сигнал за потенциална промяна в приложенията за съобщения. Докато инструменти на трети страни, работещи с ChatGPT API, вече предоставят подобно обобщаване на чатове за някои приложения, директната интеграция на Viber обещава безпроблемно потребителско изживяване. Конкуренти като WhatsApp и Telegram вероятно ще се съобразяват с това, което вероятно ще доведе до приемането на тази удобна функция в цялата индустрия.

Какво ще стане, ако можем да обобщаваме дискусии от определени периоди, като например последните няколко часа или дори по-назад? Възможността за повторно разглеждане на критични моменти от по-стари разговори може да бъде безценна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *