Съпер бърз дрон с иновативна технология придвижване достигна скоростта на светлината

Компанията планира да създаде свръхбързи търговски самолети, които да използват нов тип двигател. По време на тестовия полет, компанията издигна безпилотния самолет, който е дълъг 2,4 м и тежи 136 кг, на височина 3658 м със самолет Aero L-29 Delfín. След разгъване и активиране на RDRE, дронът прелетя 16 км със скорост 0,9 Мах, използвайки 80% от тягата на RDRE. Успешният полет доказа жизнеспособността на RDRE и свързаните с него бордови летателни системи.

RDRE работи чрез детонационна вълна, която се върти непрекъснато около пръстеновидна камера. Вместо непрекъснато горене на горивото, водороден пероксид се впръсква в пръстена и повтарящите се детонации стават самоподдържащи се след първоначалното запалване. По време на тестовия полет на RDRE пръстенът е с диаметър приблизително 25,4 см и създава тяга от 544 кг. Успешният изпитателен полет увеличава шансовете за търговски жизнеспособни свръхзвукови полети.

Venus Aerospace има за цел да разработи търговски свръхзвуков самолет, който може да се движи със скорост над 11 000 км/ч. По-нататъшни тестови полети са планирани, включително монтаж на настоящия RDRE на по-голям дрон, способен да постигне хиперзвуков полет – пет пъти по-бърз от скоростта на звука (приблизително 6200 км/ч).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *