TikTok може скоро да използва изкуствен интелект за клониране на гласа ви.

TheSpAndroid разкри кодови низове в последната версия на приложението, които намекват, че функцията на TikTok за глас с изкуствен интелект е в процес на разработка. Въпреки че няма информация за точната дата на пускане на тази функция, има препратки като “TikTok Voice Library” и “Create your voice with AI”, които предполагат, че функцията може да не е още получила официално име. По време на изследването, TheSpAndroid успя да достъпи първоначалния потребителски интерфейс и видя условията за “TikTok Voice Library”.

Предполагаемата екранна снимка на функцията показва възможността за клониране на гласа и използването му във видеоклипове на TikTok. Според информацията, която беше споделена, TikTok ще обработва записа на гласа и ще използва информацията, за да генерира глас с изкуствен интелект. Според уебсайта, потребителите ще трябва да прочетат определен текст, предоставен от приложението, и да записват гласа си чрез потребителския интерфейс.

Въпреки това, изследователят не успя да генерира гласови проби по време на изследването, тъй като не се появи никакъв текст, а ръчното натискане на бутона за запис доведе до грешка. Възможно е, че потребителите ще трябва да записват гласа си само веднъж и да добавят ИИ гласа във видеоклипове с помощта на функцията “текст в реч”. Приложението, което беше разкрито по-рано в APK teardown, подобно на Instagram на Meta, позволява споделяне на снимки с други потребители и в момента е достъпно само в някои региони.

Теоретично, потребителите могат да използват TikTok Notes, като използват своя съществуващ профил в TikTok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *