Можете да поръчате свой собствен щит за невидимост още сега

Ето научната част: С помощта на т.нар. лещовидна леща щитът е конструиран така, че светлината от фона (независимо дали е океан, бетонен паркинг или тухлена стена) се насочва към зрителя. От друга страна, светлината от обект, намиращ се непосредствено зад центъра на щита, се пречупва в посока от зрителя. На практика светлината, хвърлена от фона, маскира всякаква светлина точно зад щита, стига зрителят да е на правилното място.

Според изобретателите той работи най-добре при еднороден фон и при слаба светлина или облачност, така че приложенията му далеч не са неограничени. Това все пак дава възможност за много творчески приложения на такъв предмет. Собствениците на първото поколение на щита го използват, за да правят магически трикове и шеги, да останат незабелязани, когато играят пейнтбол, и – може би най-полезното от всичко – да останат незабелязани, докато наблюдават дивата природа. Стъпка напред в сравнение с оригиналния щит за невидимост, който стартира в Kickstarter през март 2022 г., моделите 2.0 се предлагат в по-големи размери – достатъчно големи, за да скрият няколко души – и са по-лесни за транспортиране, преместване и изправяне.

Най-големият размер е Мегащитът, който е висок 183 см и очевидно поставянето му отнема на няколко души около 15 минути. В другия край на скалата е Мини, висок само около 30 на 20 см, който можете да използвате, за да скриете по-малки предмети (но не и себе си). Изработен от висококачествен поликарбонат, щитът е напълно водоустойчив и напълно рециклируем и не се нуждае от източник на захранване – просто следвайте предоставените инструкции, за да поставите щита на мястото му.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *