Android 15 прави използването на телефона в леглото още по-лесно.

Функцията автоматично регулира нивото на яркост на дисплея на устройството ви въз основа на нивото на околната светлина. Различните дисплейни панели имат свои собствени спецификации – по-високите класове поддържат по-широк диапазон от нива на яркост, докато по-ниските класове поддържат по-нисък диапазон. Съпоставянето между нивата на околната светлина и яркостта на дисплея зависи от устройството, при което нивата на яркост може да се различават.

Неофициално тази функция се нарича “намаляване на ярките цветове”, тъй като включва прилагане на трансформационна матрица към данните за пикселите. Целта на тази трансформация е да намали интензивността на ярките цветове, показвани на екрана, като по този начин се затъмни дисплеят. Функцията “Extra dim” в Android 15 има за цел да позволи на съществуващата функция за адаптивна яркост автоматично да намалява яркостта на дисплея още повече от обичайното, когато нивото на околното осветление е много ниско.

Така няма да е необходимо ръчно да превключвате функцията “допълнително затъмняване” през нощта, ако искате да намалите яркостта на дисплея. Функционалността “допълнително намаляване на яркостта” в момента не може да отчита околното осветление, което е функционалност, която адаптивната яркост може да изпълнява в момента.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *