Можете да закупите куче-робот с огнемет за по-малко от 10 000 долара.

Цената? Той разполага с едночасова батерия, 30-метров обсег на огнехвъргачката и Wi-Fi и Bluetooth свързаност за дистанционно управление чрез смартфон. Включва и сензор LIDAR за картографиране и избягване на препятствия, лазерно прицелване и навигация от първо лице (FPV) чрез бордова камера. Изглежда, че продуктът интегрира версия на роботизираното четириного Unitree Go2, което в базовата си конфигурация се продава самостоятелно за 1600 долара.

Компанията изброява възможните приложения на новия робот като “контрол и превенция на горски пожари”, “управление на селското стопанство”, “опазване на околната среда”, “отстраняване на сняг и лед” и “развлечения и специални ефекти”. През 2018 г. Илон Мъск влезе в новините, защото предлагаше официална огнехвъргачка на Boring Company, от която се продадоха 10 000 бройки за 48 часа. Това предизвика известни спорове, тъй като огнехвъргачките могат да се използват и като оръжия или потенциално да предизвикват горски пожари. Те не се считат за огнестрелни оръжия от федералните агенции.

Специфични ограничения съществуват в Мериленд, където за притежаването на огнехвъргачки се изисква федерален лиценз за огнестрелно оръжие, и в Калифорния, където обсегът на огнехвъргачките не може да надвишава 3 метра.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *